Redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit către ASR 1919

2_lasuta

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune direcţionarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizaţie non-guvernamentală (asociaţie, fundaţie etc.) doreşte. Practic în acest fel dvs. transmiteţi statului modul în care doriţi să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. Atenţie, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, ci este, în esenţă, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către entitatea dorită de acesta !

Daca doriţi ca, prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-aţi plătit statului pentru salariile din anul 2016 să sprijiniţi activitatea ASR 1919, completaţi si depuneţi, până la data de 25 MAI 2017, formularul 230, astfel:

PASUL1:

DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 care este completat cu datele Asociaţiei Şepcile Roşii 1919.

ANUL la care se face referire în formular este 2016, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2016.

PASUL 2:

completaţi doar datele personale (pct.I) din FORMULARUL de mai sus. Restul rubricilor nu e obligatoriu a fi completate. La final, semnati la rubrica „Semnatura contribuabil”!

ATENTIE !!!: Formularul se completeaza in doua exemplare (se tipareste în două exemplare), dintre care unul rămâne la contribuabil.

!!! Dacă nu cunoaşteţi suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lăsa căsuţa necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligaţia calculării, reţinerii şi virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat …”

PASUL 3:

Modalitati de depunere a declaratiilor:

1. Direct la registratura organului fiscal al localitatii de resedinta.

2. Prin posta, cu scrisoare recomandată, catre Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu.

Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Cluj-Napoca: Piaţa Avram Iancu nr 19, Cluj-Napoca CP400117

Pentru alte localităţi, inclusiv din alte judeţe, găsiţi aici adresele: ADRESE – CLICK AICI.

3. Prin predarea personala a formularului completat catre un reprezentant al ASR1919. 

Vom colecta declaratiile si le vom depune noi la organul fiscal corespunzator. Detalii la numarele de telefon: 0721 141684 (Calin Misan), 0745 905827 (Bogdan Blaga), 0746 242671 (Mihai Folea).

ALTE INFORMAŢII UTILE: În conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obţinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obţine informaţii cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. În cazul în care doresc, donatorii, pot sa comunice asociaţiei  faptul că au depus formularele respective.

Daca doriţi mai multe informaţii în legătură cu această procedură sau aveţi nelămuriri privind proiectele ASR 1919, nu ezitaţi să ne contactaţi.

VĂ MULŢUMIM PENTRU SPRIJINUL ACORDAT !

0saves

Comentariile sunt închise.