Cod de conduită

Cod de conduita

Prin actiunile noastre de zi cu zi, fiecare dintre noi este responsabil de imaginea pe care si-o formeaza lumea despre ASR 1919 si, implicit, despre Universitatea Cluj. Felul în care ne purtăm unii cu alţii sau interacţionăm cu mediul extern şi ne dovedim respectul faţă de legi şi regulamente, contribuie la formarea imaginii ASR 1919 ca organizatie implicată, cu o înaltă ţinută morală. Reputaţia de organizatie integra este un atu esenţial, clădit pe angajamentul asumat de cei care compun ASR 1919 de a respecta Codul de conduită al asociatiei şi legile, în general. ASR 1919 este o organizatie independenta, apolitica, care doreste sa promoveze valorile si virtutile morale care au stat la baza infiintarii clubului Universitatea Cluj in anul 1919.

Reputatia ASR1919 este in mainile fiecaruia dintre noi!

1.      Membrii ASR 1919 sustin neconditionat valorile, simbolurile si culorile clubului Universitatea Cluj indiferent de competitia sau esalonul in care sectiile sportive reunite sub cupola “U” isi desfasoara activitatea.

2.      Membrii ASR sunt egali in drepturi dar si in obligatii

3.      Membrii ASR 1919 nu implica ASR 1919 in actiuni si declaratii care ar putea aduce atingere imaginii simbolului “U” sau ASR 1919 si membrilor acesteia.

4.      Membrii ASR 1919 nu sunt autorizati sa implice prin declaratii politice, in vreun fel, ASR 1919.

5.      Membrii ASR 1919 nu fac discriminari bazate pe rasă, religie, naţionalitate, origine etnică, culoare, sex, vârstă, cetăţenie, stare civilă, handicap sau orice altă caracteristică protejată de lege.

6.      Limbajul membrilor ASR 1919 este unul decent, guvernat de regulile de bun simt unanim acceptate de societate.

7.      Raporturile dintre membrii ASR 1919 sunt definite de armonie, fiind concentrate asupra obiectivelor comune. Relatiile dintre membrii ASR 1919 promoveaza etica si integritatea si constituie un exemplu de decenta si corectitudine.

8.      Membrii ASR 1919 promoveaza spiritul de  fair play, de solidaritate sociala, de respect intre generatii, a competitiei sportive elegante.

9.      Membrii ASR 1919 promoveaza dialogul si diversitatea parerilor, inclusiv in cadrul ASR 1919.

10.   Activitatile membrilor ASR 1919 sunt in directa corelatie cu obiectivele asociatiei si sunt guvernate de integritate, legalitate, si transparenta. Astfel, toate activitatile publice ale membrilor ASR 1919 trebuie mandatate de Colegiul Director al ASR 1919.

11.  Când cineva îşi exprimă nemulţumirea referitoare la ASR 1919 sau la oricare dintre membrii sai, ASR 1919, prin membrii sai abordeaza problema cu promptitudine, politeţe şi corectitudine urmarind solutionarea bazata pe principii de etica si pe prevederi statutare.

12.  Membrii ASR 1919 sunt protejati si sustinuti de ASR 1919 oricand acestia desfasoara actiuni in numele asociatiei.

13.  Folosirea patrimoniului asociatiei de catre membrii ASR 1919 se face exclusiv in scopuri legale si in concordanta cu obiectivele ASR 1919.

14.  Activitatea financiara a ASR 1919 este transparenta si legala, rapoartele financiare ale ASR 1919 sunt postate pe website-ul asociatiei, la adresa www.asr1919.ro.

Recomandare:

Dacă aveţi îndoieli, înainte de a întreprinde o acţiune concretă, puneţi-vă următoarele întrebări:

Sunt autorizat să fac acest lucru?

• Este corectă acţiunea pe care intenţionez să o întreprind?

• Este această acţiune legală şi în spiritul Codului de conduită?

• Aş fi mândru să-i vorbesc despre această acţiune unei persoane pe care o respect?

• Această acţiune va contribui la sporirea reputaţiei de organizatie etică a ASR 1919?

În cazul în care răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este „NU” trebuie sa reevaluati actiunea pe care doriti sa o intreprindeti.

Comitetul Director al ASR 1919

0saves

Comentariile sunt închise.