Apel pentru strângerea de fonduri necesare realizării statuii Dr. Mircea Luca

20121222_121649

Asociaţia “Şepcile Roşii 1919” continuă campania “Cinsteşte istoria, onorează simbolurile!” printr-un alt proiect de mare anvergură şi anume realizarea statuii Dr. Mircea Luca. Dezvelirea statuii Dr. Mircea Luca în acest an, de ziua naţională a României, ar reprezenta pentru toţi “U”-iştii un moment remarcabil în cei aproape 100 de ani de istorie zbuciumată a “simbolului unor inimi româneşti”, Universitatea Cluj.

Demersurile pentru realizarea acestui proiect au început în urmă cu aproximativ 6 luni. În acest răstimp am studiat problema sub toate aspectele, astfel încât să reuşim să îndeplinim acest obiectiv în condiţiile financiare şi temporale pe care ni le-am propus. Planul de acţiune s-a axat pe două direcţii: pe de-o parte obţinerea aprobărilor şi autorizaţiilor necesare, iar pe de altă parte finanţarea proiectului. S-au constituit echipe de lucru care să acţioneze simultan pe ambele planuri. Sculptorul Ilarion Voinea, un om pentru care “U” este mult mai mult decat o vocală, “va da viaţă” statuii Dr. Luca care va fi amplasată în scuarul din faţa tribunei oficiale (imagine). Costurile proiectului sunt următoarele:

Amplasament statuie Dr. Mircea Luca

–          Onorariu sculptor – 25.000 lei;

–          Soclu  – 3.000 lei;

–          Turnarea statuii (inclusiv materialul) – 35.000 – 40.000 lei;

–          Contravaloarea obţinerii actelor şi autorizaţiilor – 1.000 lei.

Totalul acestor sume se ridică la aproximativ 70.000 lei. Până în acest moment s-a făcut o plată în valoare de 10.000 lei reprezentând prima tranşă din onorariul sculptorului. Asociaţia dispune momentan de suma de 30.000 lei, bani obţinuţi din vânzarea cărţii “Şepcile Roşii”, donaţiile pentru DVD-urile “Arhiva de goluri U” oferite de ucluj.ro, sponsorizări din partea unor firme precum şi donaţii din partea unor persoane fizice (membri ASR şi alţii). În urma unui calcul simplu, rezultă că mai avem nevoie de circa 30.000 lei pentru a fi siguri de reuşita proiectului.

Acesta este un apel către toţi cei care pot să ne ajute în susţinerea financiară a acestui proiect şi cărora, pe această cale, le mulţumim! Orice ajutor, indiferent de sumă, este un pas înainte! Donațiile pentru realizarea proiectului pot fi făcute în contul Asociației ”Șepcile Roșii 1919”, RO65 BTRL 0670 1205 L334 04XX deschis la Banca Transilvania cu mentiunea ”Donație pentru statuia Dr. Mircea Luca”. Pentru donațiile în numerar vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@asr1919.ro.

Haide “U”!

0saves

Comentariile sunt închise.