Alin Santamarian: Amintiri din deplasarile mele cu ”U”

Alitiu Prin 1991-1992 , in anul in care ne bateam la promovare din “B” in “A” cu Baia Mare si Ceahlaul Piatra Neamt, am avut deplasare la Satu Mare, cu Olimpia! I-am batut cu 1-0, gol Gherman, din centrarea lui Pojar. Meciul a fost duminica, iar eu cu inca cativa prietni am plecat din Cluj de sambata, am innoptat la Oradea, la ceva hotel, seara fiind si ceva concert cu CELELALTE CUVINTE. Dimineata am plecat la meci. De la Oradea. La hotel am scos pe geam un banner imens cu ‘’U’’, pe care l-am intins vreo trei etaje in jos, de vedea toata Oradea.

Tot in 1992, in anul in care, la baschet masculin, venisera jucatorii mari de la Steaua, adica Cristescu, Rosnavschi si Sinevici, am fost la meciul decisiv la sala Floreasca, in Bucuresti. Pentru titlu. Ne-au furat cu arbitrii, ne-au batut pana la urma.In prelungiri. Dar dupa meci, toti cei din Cluj am coborat pe podeaua salii sa cantam ca nebunii. Ghita Roman, antrenorul echipei, fostul mare jucator si viitor profesor universitar, a venit la mine si m-a pupat, nu doar pe mine si pe multi altii care eram acolo, in semn de multumire ca am incurajat echipa. Tin minte ca in prelungiri Cristescu dadea loviturile libere doar cu panoul, ceea ce e foarte greu. Dar talentul lui imens si-a spus cuvantul. Dupa un an, in 1993 am luat primul titlu la baieti, apoi cel din 1994 si cel din 1996. Si binenteles ultimul, cel din 2010.

In anul 2003, cand eram in divizia ‘’C’’, am insotit echipa in toate deplasarile din tur. La sfarsitul turului aveam 10 sau 11 puncte avans fata de ocupanta locului 2, ACU Arad sau Telecom Arad, ceva de genul. Dar am fost la Targu Lapus, Sarmasag, de doua ori Satu Mare ( cu Olimpia si cu Somesul), Alesd, Negresti Oas. O duceam atunci si pe nevasta-mea cu mine, doar eram proaspat casatorit.

Ea, in loc sa se uite la meci, se uita la mine cat sunt de ‘’frumos’’!!! Hahahahahaha. In anul ala tzin minte ca si echipa se deplasa cu autobuz de RATUC. Atata eram de saraci.

O alta faza nostima era cand aparea Daniel Fidelu’ sau Daniel Cambuza ( Daniel Rus pe numele lui ). Aparea cu VW LT-ul lui, portocaliu. Si avea pe lateral o usa culisanta. Dupa ce trag usa, dinspre fata inapoi, s-o deschid pica usa jos.Si-i zic: mai Daniel, tu vrei sa scapi de noi. Te-au platit aia cu care jucam ( nu mai stiu unde mergeam), sa nu mai ajungem la meci?!!! Apropos, la inceputul acestei luni, mai 2014, am fost la cununia civila a lui Daniel, am ramas buni prieteni si acum.

A fost o deplasare la Bistrita, cu Gloria. Am batut cu 1-0, gol Coroian, pe la sfarsitul meciului, cred ca minutul 81, ceva de genu’. Prin ‘94-’95. De prin Nasaud, nici nu mai stiu, pentru ca legatura cu trenu’ nu era buna, am luat o bascula, am stat intr-o bascula, pana la Bistrita. In bena. Cu noi era si Bogdan Boerean, care mai apoi avea sa si joace la ‘’U’’ fundas central.

A mai fost o deplasare la Resita, cred ca prin 2001, la 1 noaptea am plecat de acasa. Am fost vreo 250 atunci la Resita. Am pierdut, dar ce conteaza. Si aia cand ne-au vazut, ne-au spus: Mai baieti, n-am mai vazut asa galerie, doar cei de la POLI vin mai multi.

Ultima faza, care imi vine in minte acum, a fost luna asta, la Brasov, cu FC Brasov, 0-0, cand ne-am salvat. Prietenul meu  Costel Haiduc, dadea din mana ca la concert. Iar  Cotarla ii spune: DOMNUL MEU, TE CREZI LA CONCERT AICI?

La “U” cel mai frumos lucru e cantecul. Asta e clar.

N’’U’’MAI ‘’U’’!

0saves

Comentariile sunt închise.