Reeditarea cartii Sepcile Rosii de Ioan Chirila

Capodopera maestrului Ioan Chirila reprezinta un reper in literatura sportiva din Romania si este o “piatra de aducere aminte” pentru fiecare iubitor al “Universitatii” Cluj. Cititorul este purtat intr-o calatorie in timp, incepand cu momentul infiintarii acestui club de legenda pana la implinirea a 50 de ani de existenta. In paginile acestei carti, Nea Vanea (n.n. Ioan Chirila) il are ca interlocutor pe legendarul numar 5 al “Universitatii”, dr. Mircea Luca, omul care se confunda cu valorile pe care “U” si-a construit povestea. Este tabloul unei vieti traite in alb si negru. Cititorul va fi rascolit de emotia emanata de randurile acestei carti si, uneori ii va fi greu sa-si retina lacrimile. Sepcile Rosii nu trebuie sa lipseasca din biblioteca si sufletul niciunui U-ist. Doar impreuna putem sa transformam “Universitatea” Cluj in „campioana a elanurilor nestăvilite.

Prin bunavointa doamnei Iarina Demian, sotia maestrului Ioan Chirila, cartea Sepcile Rosii poate sa ajunga in casa fiecarui U-ist. Iata mesajul doamnei Demian:

Ma bucur ca ati ales sa reeditati aceasta carte in care chiar din primele pagini se simte afectiunea si admiratia sincera pe care Ioan Chirila a avut-o pentru Universitatea Cluj  si pentru cei care au reprezentat-o cu atata daruire. Eu nu am fost decat un suporter de pe margine,  tacut, dar pasionat de toate povestile extraordinare pe care le-am aflat. „Sepcile Rosii”  nu este doar o carte de vizita, ci un portret facut dintr-o  memorie… a inimii. Este istoria unei echipe boeme, care canta frumos si care „poarta un U pe tricouri, o potcoava cu noroc.” Recitind cartea mi-am dat seama ca cele mai multe din povestiri sunt schite cinematografice. „In noaptea aceea alba am revazut toata povestea  „Sepcilor Rosii”. Vinul din pahare misca frumos, ca un operator iscusit, fotografiile vechi si noi!”

Iarina Demian

Va multumim din suflet, doamna Iarina Demian.

Costuri aproximative: 5.200 lei. Data estimata de lansare: 15 Aprilie 2013

0saves

Comentariile sunt închise.